Zdravje

Posted by nanetu 29.03.2018 0 Comment(s)Zdravje sklepov


Ni skrivnost, da aktivno življenje pomeni zdravje za dušo in telo. Sprehodi in aktivnosti v naravi, šport in druženje s prijatelji, potovanja in počitnice z  družino, so ključ do dobrega počutja. Toda, kako vzdrževati vitalnost, da bi ohranili aktiven življenjski slog, še posebej, ko smo starejši. Zato je pomembno, da razmišljamo o svojem zdravju, da bi delovalo, kot dobro naoljene naprave.
Seveda človeško telo ni navaden stroj in je veliko bolj zapleteno. Še vedno pa so stroji uporaben način razmišljanja o delovanju posameznih organov in o tem, kaj je treba storiti, da bi stvari brezhibno delovale.

 

Kako deluje

Začnimo s pogovorom o skeletnem sistemu – kosteh v našem telesu. V človeškem telesu je več kot 200 kosti, ki so med seboj povezane. Poznamo nepravi sklep, ki je slabo gibljiv in pravi sklep, ki je gibljiv v eno ali več smeri. Večina sklepov  omogoča širši obseg gibanja in ko je telo »dobro naoljeno« deluje brezhibno in brez bolečin. Primer sklepov so ramena, kolena, boki in kolena. Ti sklepi delujejo na različne načine; koleno deluje kot tečaj in se lahko premika le v eni smeri, kolk je sklep, kot krogla, ki se prilega v votlino, kar omogoča gibanje v več strani. Kosti se med seboj ne smejo drgniti druga ob drugo, zato imajo sklepi oblogo spolzkega tkiva, ki deluje kot blazina in jo imenujemo hrustanec. Med sklepnima površinama je sklepna špranja, ki je povsem izpolnjena s sklepnim mazivom. Sklepno mazivo prehranjuje sklepni hrustanec in maže sklepne površine. Sklepni prostor nepredušno zapira sklepna ovojnica, ki jo sestavljata zunanja in notranja plast.Kaj lahko naredimo?

Vsi vemo, da je zdrava prehrana in vadba bistvenega pomena za zdrav način življenja in dobro počutje. Redna vadba ohranja moč mišic in s tem razbremenimo pritiske neposredno na sklepe. Hrustanec in sklepna maža (synovia) poskrbita, da je gibanje lahkotno in neboleče.

Prehranska dopolnila so namenjena, da nam pomagajo vzdrževati zdrave sklepe,  hrustanec in s tem gibljivost sklepov.


Tukaj je nekaj najbolj priljubljenih dopolnil, povezanih z vzdrževanjem dobrega počutja in vitalnosti:


Glukozamin in hondroitin

Glukozamin in hondroitin se nahajata v naših sklepih in sta ključni sestavini hrustanca. Glukozamin pomaga tudi pri lajšanju občasnih bolečin  in togosti sklepov.
Glukozamin in hondroitin sinergična formula nudi  najboljšo podporo našim sklepom.


MSM

MSM je naravni vir žvepla, ki zagotavlja vitalno sestavino, ki podpira zdravo vezivno tkivo. MSM skupaj z glukozaminom in hondroitinom podpira zdravje hrustanca.
 

Koencim Q-10

Co Q-10 je ključni antioksidant in pomembna sestavina v vašem telesu, ki prispeva k proizvajanju energije v vašem srcu. Koencim Q-10 je odlična podpora kardiovaskularnim funkcijam, zdravju srca in normalne ravni krvnega tlaka.
 

Kurkuma

Kurkuma spada v družino ingverjev. Že stoletja se uporablja v azijskih kulturah. Med aktivnimi sestavinami v tem starodavnem korenu so kurkuminoidi, predvsem kurkumin-rastlinski antioksidanti, ki pomagajo celicam v boju proti škodljivim prostim radikalom.
Zeliščno prehransko dopolnilo Kurkuma Turmeric z zagotavljanjem antioksidantov podpira dobro splošno telesno počutje in vitalnost.

 

Priljubljen in zaupanja vreden
z vami že več kot 40 let
 

Od leta 1973 vam Puritan´s Pride nudi izdelke najvišje kakovosti.

Znanstvena formula po najvišjih standardih
 

Naši vitamini, minerali in prehranska dopolnila so testirani in pregledani kar 15-krat, s čimer zagotavljamo čistost, varnost, visoko vrednost sestavin in kvaliteto naših izdelkov.

Proizvedeno v ZDA - surovine  iz celega sveta
 

Najkvalitetnejše sestavine so skrbno izbrane iz celega sveta.

Naši izdelki podpirajo zdrav življenjski slog
 

Naši izdelki nudijo podporo zdravemu življenskemu slogu in dobremu počutju v vseh starostnih obdobjih.

Loading...