Osnove imunskega sistema

Posted by nanetu 29.03.2018 0 Comment(s)Imunska podpora

Predstavljajte si človeško telo kot utrdbo, skrbno zgrajeno trdnjavo, ki je varna pred zunanjimi vplivi. Tako kot trdnjave so naša telesa kompleksne in robustne strukture, ki nas varujejo pred vsakodnevnimi  vplivi okolja. Tako,  kot imajo  trdnjave močna obrambna vrata, ima naše telo, kot obrambo imunski sistem. Imunski sistem je eden od najbolj zapletenih sistemov v našem telesu, ki ga sestavljajo različni organi, celice in beljakovine, ki skupaj delujejo v boju proti neželenim antigenom in pomagajo ohranjati naše zdravje.
 

Kako deluje

Imunski sistem nas ščiti z uporabo več obrambnih linij. V prvih  linijah so sluznice in koža, ki fizično preprečujejo vstop nevarnim snovem v telo. Kadar tuja snov vstopi v naše telo, je naslednja obrambna linija prirojeni imunski odziv, ki nam zagotavlja obrambo pred številnimi neželenimi spojinami. Sisteme prirojene imunosti imajo vse živali in rastline.  V primeru, da prirojeni imunski sistem ne vzdrži, se sproži prilagoditveni imunski odziv.
Bele krvničke, levkociti ali bele krvne celice so krvne celice, ki varujejo telo pred okužbami in tumorji. Levkociti krožijo v telesu po limfnih in krvnih žilah. Ko se odkrije mesto okužbe se limfociti, ki so ena vrsta levkocitov pošljejo na mesto okužbe. Proizvajajo protitelesa, ki se vežejo na antigene in  jih nevtralizirajo. Del limfocitov se pretvori v spominske celice. Te lahko v našem telesu preživijo več let, kar pomeni, da ob morebitnem kasnejšem vdoru istega pantogena omogoči bistveno hitrejši ter učinkovitejši odziv imunskega sistema.
 

Kaj lahko narediš

Zdrav življenjski slog je ključen za močan imunski sistem.

 

  • Prehranjujte se zdravo.
  • Bodite aktivni.
  • Zagotovite si dovolj spanca.
  • Opustite kajenje.

 
S staranjem slabi tudi naš imunski sistem, ki se tudi počasneje odziva. Zato je še bolj pomembno, da se odločimo za zdrav način življenja.


Za podporo imunskega sistema so najbolj priljubljeni vitamini in več stoletna tradicionalna zelišča:


Vitamin C

Vitamin C je eden vodilnih vitaminov za imunsko podporo. Najdemo ga v agrumih in zelenjavi. Ta antioksidativni vitamin je pomemben za delovanje belih krvnih celic, ki so bistveni elementi imunskega sistema.
 

 

Cink

Ne samo, da cink pomaga pri nastanku DNK genetskega materiala celice, ampak  je tudi bistven za delitev in rast celic. Prav tako je  tudi antioksidant, ki podpira zdravje imunskega sistema.
 

Ehinacea (ameriški slamnik)


Ameriški Indijanci v svoji  tradicionalni medicini  že več generacij uporabljajo Echinaceo.To je odličen in  celovit način za podporo naravne telesne obrambe in zdravega imunskega sistema.
 

Probiotiki

Probiotiki so koristne bakterije, ki se nahajajo v prebavnem sistemu.

Ali ste vedeli, da je velik del imunskega sistema v telesu v gastrointestinalnem traktu?


Probiotični dodatki pomagajo oskrbovati črevesje s koristnimi bakterijami za podporo zdravih imunskih funkcij.

 

Priljubljen in zaupanja vreden
z vami že več kot 40 let
 

Od leta 1973 vam Puritan´s Pride nudi izdelke najvišje kakovosti.

Znanstvena formula po najvišjih standardih
 

Naši vitamini, minerali in prehranska dopolnila so testirani in pregledani kar 15-krat, s čimer zagotavljamo čistost, varnost, visoko vrednost sestavin in kvaliteto naših izdelkov.

Proizvedeno v ZDA - surovine  iz celega sveta
 

Najkvalitetnejše sestavine so skrbno izbrane iz celega sveta.

Naši izdelki podpirajo zdrav življenjski slog
 

Naši izdelki nudijo podporo zdravemu življenskemu slogu in dobremu počutju v vseh starostnih obdobjih.

Loading...